Waarschijnlijk laat jij je net als wij graag inspireren door de curly journey van anderen curlies. Daarom delen diverse curlies hun ervaringen en tips op dit platform. Gewoon, omdat we een platform zijn voor en door curlies.

De routines:

Wasroutine van Zeli – 3b/3c – Curly Girl Methode proof (2 routines)

De 35 jarige curly Zeli deelt 2 routines. Ze begon haar curly journey na jaren lange ontkroes en relax acties. Nu omarmt ze haar gezonde mooie krullen. In dit artikel deelt ze met filmpjes haar routine op de wasdag, dag 2 en dag 3. Have fun!

Meer weten over hoe jij meer over je krullen komt te weten voor gezondere krullen? klik hier.

“Hi curly,
Ik ben Zeli, 35 jaar oud. Jarengeleden heb ik mijn krullen gerelaxt, zoals velen onder ons :(. Ik heb daar spijt van, omdat het niet nodig was.

Als ik de producten die ik nu toen al kende, waren mijn krullen nog mooier en nog voller. Ik heb twee jaar geleden de Curly Girl methode ofwel CG methode ontdekt. Ik ben dankbaar dat ik deze methode ontdekt heb en dat diverse curlies deze methode via Facebook toegelicht hebben. Met deze methode vermijd je schadelijke uitdrogende sulfaten, parabenen, mineralen, siliconen. Toen ik begon, heb een final wash gedaan om deze ingrediënten eerst voorgoed uit mijn haar te verwijderen. Voor meer informatie raad ik alle curlies om curly forever op Facebook te volgen.

Met behulp van deze methode heb ik mijn krullen leren kennen op basis van mijn haarstructuur en verschillende testen voor gezond haar. Hierdoor vond ik de juiste producten. En zet je schrap, het heeft me twee jaar geduurd om de juiste producten te vinden.

De eigenschappen van mijn krullen op een rij

  • lage porositeit haar verzorgingKrultype: 3b/3c
  • Lage porositeit: de haarscrubben zijn dicht waardoor mijn krullen moeilijk vocht opnemen en loslaten. Ik werk dus met producten die snel vocht toedienen.
  • Lage elasticiteit: mijn krullen zijn gevoelig voor eiwitten. Daardoor vermijd ik onder andere aloë Vera, kokos-, castor- en arganolie. Dit omdat het in combinatie met mijn krullen kan reageren als proteïne, waar ik geen te kort aan heb.

Extra uitdaging

Dit maakt het lastig, omdat veel haarproducten ingrediënten met deze karaktereigenschappen (de oliën) bevatten. Dat maakte het dan ook een uitdaging om de juiste producten te vinden. Maar dat is gelukt!

Routine 1 Miele en Novex producten

Routine 2: Deel 1 Mijn wasroutine inclusief een DIY haarmasker met avocado, eigeel, honing en olie ♥.

De producten die ik gebruik zijn

Wasroutine

Deep conditioning na het wassen

  • Novex Mystic Black Deep conditioner
  • Olie die ik voor deep conditioning gebruik zijn Rosemarijnolie, Munt0lie en pro-vitamine B5 (D-panthenol)

Stylingproducten

  • Leave-in Conditioner Pomegranate and Honey van Mielle (uitspreken MY-elle mijn excuses in de video spreek het niet goed uit haha)
  • Curling Custard Pomegranate and Honey van Mielle

Voordat ik begin met mijn wasroutine, bereid ik mijn deep conditioner voor door in een kommetje twee eetlepels van het Novex Mytisc haarmasker toe te voegen met de bovenstaande genoemde olie (theelepels).


Mijn krullen co-wash ik met conditioner en maak mijn haar klitvrij. Na het wassen verdeel ik het haarmasker over mijn haar. Daarna doe ik een badmuts op en ga 30 minuten onder de droogkap (Design Julia). Hierna spoel ik het haarmasker uit met koud water en, zodat de haarschubben sluiten.

Ik breng de producten op kletsnat haar aan (hierdoor voorkom je pluizig haar. Ik verdeel mijn haar vier delen en breng de leave-in aan vanuit de punten en werk naar mijn hoofdhuid toe om build-up te voorkomen. Idem dito met de Custard. Tenslotte scrunch ik  mijn krullen en laat ik ze aan lucht drogen.

Routine 2: Dag 2!

Ik bekijk mijn krullen en beoordeel of ik het nodig vind om te refreshen. Meestal heb ik een stukje haar die gevoelig is en die eist extra aandacht. Maar deze keer niet! Dit is mijn was routine. Voilà 😉

Liefs,

Zeli”

De wasroutine van Eliza

“Ik was mijn haar 2 a 3x per week met sulfaatvrije shampoo van Mixed Chicks en dan ook deep conditioner erin, soms alleen water of deep conditioner en een leave in conditioner en om af te stylen beetje Doop. De conditie van mijn krullen is erg verbeterd, wel meer klitten. Slaap nu met knot.”

De wasroutine van Sayna – 3a – 3c lage porositeit CGM proof

  • Hydrateer je krullen met Squish and CondishVóór het wassen masseer ik mijn hoofdhuid met een paar druppels 100% etherische Tea Tree olie en Lemongrass olie. Dit laat ik intrekken terwijl ik mijn haar alvast nat maak en conditioner aanbreng en deze met mijn vingers in het haar kam (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Conditioner). Voor ik mijn har ga wassen laat ik dit 10-15 minuten intrekken.
  • Ik was mijn haar met shampoo (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Shampoo).
  • Na het uitwassen van de shampoo kam ik met mijn vingers conditioner in het haar. Hiervoor gebruik ik de Squish and Condish methode.

En hoe ziet jouw wasroutine eruit?

Hoe ziet jouw routine eruit? Vind je het leuk om dit te delen ter inspiratie voor andere curlies op zoek naar de perfecte combinatie voor hun krullen? Neem contact op met redactie@mijnkrullen.nl.

Delen via: