Een van de grootste frustraties bij je haarroutine blijft pluizig haar. Pluis bij krullen en andere typen haar gaat vaak over een te kort aan vocht of hydratatie. Dus als je dit wilt tegengaan, moet je manieren zoeken om in hoog tempo vocht (water!) toe te voegen aan je routine. Gelukkig barst het op het internet van de ideeën over producten, routines en manieren om je haar supersnel te hydrateren voor minder pluizig haar. Maar wat werkt nu en voor wie? Goede vraag, daarom test ik (Sayna) de komende tijd verschillende manieren en doe ik verslag in dit artikel.

Squish to Condish bij krullend haar

Pluizig haar tegengaan gaat bij de Squish en Condish vooral over hydratatie van het haar. En dan door de manier waarop je conditioner en water aanbrengt op het haar. Dus niet welk product. Een goede conditioner en stylingproducten kies je op basis van wat je haar nodig heeft, alleen zo ga je doelbewust pluizig haar tegen. Meer weten? Lees Gezond Haar. Vandaag test ik (Sayna van MijnKrullen.nl) de Squish to Condish methode voor minder pluizige krullen.

Het oordeel: de Squish and Condish methode werkt voor minder pluizig haar!

Allereerst het resultaat & het oordeel. Wil je direct naar hoe ik dit deed? Klik hier:

Pluizig haar tegengaan - hydratatie technieken Pluizig haar tegengaan - hydratatie technieken Pluizig haar tegengaan - squish to condish Pluizig haar tegengaan - squish to condish

De voordelen

 • Minder pluizig haar! Dat is de absolute winst aan deze methode voor mij. Nee niet pluisvrij, maar wel stukken minder dan met mijn normale routine.
 • Goed om te weten, door mijn lage porositeit duurt het erg lang voor mijn krullen drogen aan de lucht. Door de microvezelhandoek te gebruiken ging er een uurtje droogtijd vanaf (fijn!).
 • Mooie definitie van mijn krullen.

De nadelen

 • Nog steeds wat pluis (zie close up foto’s) pluis, misschien moet ik het vaker proberen voor betere resultaten.
 • Duurt misschien iets langer om mijn wasroutine te voltooien dan wanneer ik anders met conditioner was.
 • Mijn krullen voelen stroever aan dan anders. Ik denk dat dit komt door de hoeveelheid gel die je bij deze routine gebruikt.

Over mijn haar

Ik (Sayna) heb krultype 3a & 3b, lage porositeit, hoge elasticiteit en normale dikte. Omdat ik dit weet, werk ik al een jaar goed aan gezond en gehydrateerd haar. Met als resultaat goede haargroei en minder haarbreuk. Culry Girl Methode vriendelijke routine.

Mijn wasroutine van vandaag bestond met Squish to condish uit de volgende stappen:

 1. Hydratatie haar olieVoorafgaand
  • Mijn hoofdhuid masseer ik nog voor het wassen in met een paar druppels pure Tea Tree Olie en Lemongrass olie.
  • Vervolgens maak ik mijn krullen nat en kam ze met mijn vingers en conditioner (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Conditioner) Dit laat ik vervolgens gezamenlijk 10-15 minuten intrekken.
 2. Het wassen
  • Nu pas stap ik in de douche (jep dat duurde lang…) en was ik mijn haar met shampoo (Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Shampoo)
  • Vervolgens breng ik weer conditioner aan. Ik gooi mijn haar voorover en kneed, scrunch en de praying hands techniek. Bij de praying hands techniek houdt je je handen gestrekt aan twee kanten van je haar en werkt je weg van boven naar beneden) de conditioner vanuit de punten in mijn haar. Terwijl ik telkens een beetje water toevoeg (zie ook video). De bedoeling hiervan? Het letterlijk inwerken van water en de conditioner in het haar voor zo goed mogelijke hydratatie van het haar (door het scrunchen en de praying hand techniek). Terwijl je dit doet, verwijder je langzaam de conditioner – zorg ervoor dat je niet alles eruit scruncht, want je conditioner zorgt voor minder pluizig haar en hydratatie.
 3. Het stylen
  • Met kletsnat haar stap ik uit de douche en ik verdeel mijn krullen in 4 delen. Waar ik eerst mijn krullen smoothie (Shea Moisture Superfruit Multi-Vitamine Frizz-Taming Smoothie) op aanbreng (weer met praying hands, kammen met mijn vingers en scrunchen).
  • Vervolgens komt de stap van de gel (Eco Styler Argan Oil Styling Gel). In de video’s die ik over de Squish en Condish zag, werd er veel gel gebruikt (dat doe ik normaal niet, maar deze keer wel…). Dus die doe ik op dezelfde manier in mijn haar als de krul smoothie.
  • Daarna gebruik ik een microvezel handdoek speciaal voor haar ontwikkelt. Hiermee scrunchte ik voorzichtig het overtollige vocht uit mijn krullen (maximaal 3x per haar sectie). Belangrijk dit deed ik met zo min mogelijk wrijving, om pluizig haar te voorkomen.

   Gesponserd door Hair Boutique Unique

   Sponsored: 20% korting voor slimme curlies

  • Ik laat mijn krullen aan de lucht drogen. Het duurt door mijn lage porositeit ruim 2,5  uur voordat het helemaal droog is. Het ziet er dan zo uit. Krullen hydrateren drogen aan de luchtKrullen hydrateren drogen aan de lucht

 

 

 

 

 

 

  • Vervolgens gooi ik mijn haar weer voor over, terwijl ik onderste boven hang. Ik gebruik enkele druppels pure amandelolie en scrunch de gel eruit en fluff tegelijkertijd mijn krullen.

Let op: omdat de conditioner nog in kleine hoeveelheid in mijn haar zit, sla ik de stap van de leave in conditioner over.

In deze video legt The Clean Curl de Squish to Condish methode stap voor stap uit:

Wat vind jij?

Laat het ons weten. De volgende keer test ik de kom methode. Dus bewaar deze pagina of volg onze socials :).

Delen via: