Kokosolie. Love or hate it?

Kokosolie zit zowat in elk haarproduct wat er voor curlies op de markt bestaat. We horen dan ook vaak: “Oh, wat ruik je lekker naar kokos”.

Lara van de redactie, vindt de geur van kokosolie net als vele curlies niet lekker of prettig. “Het beneemt me de adem” zegt Lara. Het zoeken naar producten zonder kokos erin is ook bijna niet te doen. Kokosolie echt wel goed werkt voor curly haar. Maar wat als je net als Lara niet van kokos houdt of je haar er helemaal niet goed op reageert?

Wat voor goeds doet kokosolie voor je krullen?

Allereerst helpt het tegen een droge hoofdhuid of roos. De olie voedt je hoofdhuid door het vetgehalte in de olie. Daardoor vermindert het mogelijk roos, want je hoofdhuid geeft minder schilfers af.

Het sealt je haarpunten.
Bescherm je haarlokken eenvoudig met kokosolie als afdichtmiddel. Die dichting van de uiteindes van je haar zorgt ervoor dat het vocht die je aanbrengt, ook blijft zitten en niet weer gelijk los laat.

Ook ontklitten gaat beter met kokosolie.
Door het vet in de olie glijdt je haar veel beter door je vingers of kam!

En het zorgt voor glans. We willen allemaal dat onze krullen er gezond en glanzend uitzien, right? Meng voor het beste resultaat de kokosolie met je favoriete leave-in conditioner of dagelijkse moisturizer!

Nadelen van Kokosolie

Hoewel kokosolie de hoofdhuid reinigt, kan het ook een ophoping veroorzaken. Dit kan het nodige vochtinbreng blokkeren en ervoor zorgen dat je strengen uitdrogen. Het eindresultaat? Gespleten haarpunten en haarbreuk.

Wij, als curlies, volgen nooit de instructies voor de hoeveelheid die staat aangegeven op de conditionerfles. Waarom niet? Omdat we na elke wasbeurt met spanning kijken naar het resultaat van de productmix die we deze keer gebruikten. Vermijdt deze aanpak als je kokosolie gebruikt, omdat door het gewicht van de olie zullen je krullen verzwaren.

Wat kan ik gebruiken als ik geen kokosolie wil gebruiken?

Vind jij ook dat het stinkt of beviel  de olie niet toen je hem uitprobeerde? Hier drie oliën en waarom dit goede vervangers zijn.

Jojoba-olie

Jojoba-olie bevat antibacteriële eigenschappen en ook de enige olie die past bij de natuurlijke oliën die onze hoofdhuid produceert. Dit helpt bij het in evenwicht houden van de olieproductie en het verminderen van hoofdhuid-irritatie en bacteriën. Dit geeft je een gezondere haardos en een betere kans om de groei te stimuleren en de lengte te behouden.

Olijfolie

Deze olie heeft enkele grote voordelen, te beginnen met zijn vocht inbrengende eigenschappen. Olijfolie kan de schacht van het haar binnendringen en van binnenuit hydrateren in plaats van eenvoudig de strengen te bedekken. Ook een van de goedkopere olie-opties en in de meeste supermarkten verkrijgbaar!

Avocado-olie

Avocado-olie lijkt erg op olijfolie omdat het de schacht van het haar ook binnen treed en ook van binnenuit kan hydrateren. Deze olie bevat vitaminen en mineralen die je haar beschermen en verbeteren.

Meer weten over oliën die goed werken bij krullend haar? Klik hier!

Welke olie gebruik jij bij je haarroutine? Laat het weten op onze social media platformen!

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook. Curls rock!

Delen via:

Volg je me al op social?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*