We breiden dit artikel de komende tijd regelmatig uit met nieuwe ervaringen die curlies graag met je delen. Want wie wil nu niet haar haargroei stimuleren of versnellen?! Om fabels van werkelijkheid te scheiden vind je hier alleen ervaringen van en door curlies – wel zo fijn!

Haargroei reeks: hoe stimuleer je haargroei?

Haargroei stimuleren MijnKrullen.nl

Voor je verder kijkt;  haargroei is afhankelijk van de gezondheid van je krullen. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de conditie van je krullen, voordat je klakkeloos tips opvolgt. Zo overkwam het mij (Sayna van MijnKrullen.nl) bijvoorbeeld dat ik producten met veel proteïne ging gebruiken, terwijl ik een lage porositeit heb, en dan moet je proteïne juist vermijden… *zucht*. Nu verder naar de tips. Skip the lane:

Haargroei stimuleren. Zo doe ik dat

In minder dan 10 maanden tijd ging ik (Sayna van MijnKrullen) van 1-2, naar 4-5. Hoe ze haar haargroei stimuleert? Dat vertel ik in deze video. Hoe laat jij je krullen groeien?


Haargroei versnellen zoals Iris dat doet

De eerste in de haargroei reeks gaat over de tips van curly Iris. Iris een jonge curly girl die het afgelopen jaar enorme sprongen heeft gemaakt als het gaat om haar haargroei (van +/- 5 naar 7 – zie afbeelding).

In deze eerste video in de reeks over haargroei tips voor en door curlies, deelt Iris hoe zij het afgelopen jaar van lengte 5 naar 7 ging (zie afbeelding). Ze volgt de Curly Girl Methode, let op haar voeding en gebruikt diverse hoofdmassage-technieken die ze hieronder ook toelicht. De rest vertelt ze in haar video:

Hoe je de producten gebruikt, lees je hieronder.

Waar je ze kan halen? Nou bijvoorbeeld bij Bol.com, we selecteerden alvast enkele opties, wel zo handig :), klik op de linkjes om het product te kopen.

  • Tea tree oil: “Doe een paar druppeltjes op je vinger zonder de olie te verdunnen en masseer je hele hoofdhuid er tien minuten mee in. Dit doe je elke dag na het refreshen van je haar!”
  • Jamaican castor olie: “Deze olie is erg dik en gebruik je alleen wanneer je haar gaat wassen. Je doet eerst een haarmasker in je haar. Daarna gebruik je de olie en masseer je deze flink op je hoofdhuid. Masseer de olie voor tien tot vijftien minuten in.”
  • Zonnebloem olie: “De olie gebruik je om je haar te “sealen” je sluit door dit te doen alle hydraterende producten op die je hiervoor gebruikt hebt in je haar en je haar zal dus minder pluizig worden.”
  • Gezond eten & vitaminen: Iris adviseert ook gezond te eten & te letten op je vitamine inname: “Door het eten van fruit, groentes, etc. gaat eten je vitamines binnen krijgt die goed zijn voor het lichaam, maar dus ook voor je haar! Vitamine B stimuleert de haar groei, vitamine A voor de talgproductie en zo zijn er nog veel meer! Je kunt bijvoorbeeld veel: Kiwi’s, avocado’s en andere gezonde groenten en fruit eten”.  Dus let daar bij het boodschappen doen goed op :).

Voordat je hals over kop alles gaat doen wat Iris doet, leer je krullen kennen. Want gezond haar groeit en om gezond haar te krijgen moet je het eerst kennen. Lees daarom ook Zo krijg je gezond haar en stem je producten af op de uitkomsten van je testjes. Hulp nodig? Stuur een berichtje.

Nieuwsgierig naar andere natuurlijke haaroliën? Klik hier.

Zijn jouw haren de laatste tijd ook hard gegroeid? En wil je jouw tips en tricks delen? Neem dan contact op met redactie@mijnkrullen.nl.

Delen via:

Volg me op social media