Stop met deze 5 gewoonten en krijg langere krullen ?

Wil jij langere krullen? Check deze lijst met gewoonten die jij misschien ook eigen hebt gemaakt. Stop er vandaag nog mee en verzorg je krullen nog beter!


 

borstel tip (10)1. Je handen door je krullen halen

Is het eindelijk gelukt om jouw krullen zacht en gezond te maken, dan wil je ze voelen ook! Best logisch toch? Een mooie beloning voor je harde werk en vastberadenheid! Waarom zou je dan mee stoppen? Nou:

  • Je vingertoppen halen telkens een beetje van het vochtgehalte van je krullen weg.
  • En je laat het vuil van je vingertoppen en onder je nagels achter in je krullen (best vies toch ;-)?).

 

2. Gefrustreerd je krullen uit elkaar halen

Ben jij weleens gestresst? En leef jij jouw stress dan weleens uit op je krullen? Door ze bijvoorbeeld uit elkaar te trekken? Of te ontklitten met je vingers? Haal liever een paar keer adem.


 

3. Slapen zonder bescherming voor je krullen 

Er zijn diverse ideeeën over hoe je krullen beschermd tijdens het slapen. Wat we allemaal weten is dat katoen vocht absorbeerd en dus ook het vocht uit ons haar als wij op een katoenenkussensloop slapen. Daarom pleiten veel curlies voor het slapen op een kussensloop van satijn of een hoofddoek van satijn om te doen voor het slapen gaan. Je kunt ook overwegen om je krullen in een hoge knot (lezerservaring) te beschermen tegen het leed dat actief slapen heet ;-).

Frederique’s deelt haar ervaring met het slapen met een hoge knot op Facebook: “Als ik ga slapen met een hoge knot ziet mijn haar er de volgende ochtend uit als een bosje stro! Geldt dus niet voor alle Curly’s.”. Probeer tips uit en kijk vooral goed wat er voor jouw krullen werkt 🙂


 

4. Meer geven om haar lengte dan de conditie van het haar

Zorg dat jouw prioriteit gezond haar is. Want gezond haar groeit. Dus als je haar niet groeit, is er waarschijnlijk iets dat je moet veranderen aan je verzorgingsmethode (no worries daarvoor heb je MijnKrullen.nl :)).


 

5. Je krullen vergelijken met die van anderen

Misschien heb je wel een voorbeeld in je hoofd van de ideale krullen. Dat is niet erg, bewonder die krullen, maar vergelijk jouw krullen daar niet mee. Voor je het weet ben je druk bezig met het imiteren van die krullen in plaats van het verzorgen van jouw krullen.

Heb jij tips? Deel ze met de lezers van MijnKrullen.nl.

 

Met dank aan het artikel 5 habits to break asap for longer hair van NaturallyCurly.com.

Foto credits: https://pixabay.com/nl/stop-schild-verkeersbord-aandacht-634941/

Delen via:

Volg je me al op social?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*