You&Your Curls Oil Mix – Home Made (Sayn’s Favoriet!)

You&Your Curls Oil Mix – Home Made (Sayn’s Favoriet!)

Hi lieve curly,

Tof dat je de You&Your Curls Oil Mix gaat gebruiken. Deze olie heb ik met liefde en aandacht samengesteld en verfijnd, zodat jij het beste uit je krullen kan halen! Hij is vrij van kokosolie en laag in zware oliën waardoor zowel hoge als lage porositeit en elasticiteit haar hier van kan profiteren. Het brengt vocht in, verzacht, voedt en verzorgt het haar.

Een natuurproduct

De olie maak ik zonder conserveermiddelen en het bestaat uit pure oliën, hierdoor is het beperkt houdbaar en kan de consistentie veranderen.

Ingrediënten: zonnebloem-, rijst-, avocado, amandel-, lijnzaad-, olijf-, Jamaican Black Castor-, rozen-, pepermunt- en kamille-olie.

Bewaaradvies
: donkere droge plek.

Gebruiken tot: het is olie, in principe best lang houdbaar dus, ruikt het muf of is het opeens troebel? Dan kun je het beter niet meer gebruiken. Probeer altijd eerst een druppeltje op een stukje huid, om te zien of je niet allergisch reageert.

Hoe kan je de You&Your Curls Oil Mix gebruiken?

Zelf gebruik ik hem als:

 • overnight pre poo behandeling
 • als extra olie in mijn haarmasker
 • als styler (bijv. leave in, oil, gel)
 • en om de gelcast eruit te kneden en meer fluffy krullen te krijgen

1. Pre Poo

Je kan het als pre poo gebruiken, sterker nog hier heb ik het voor ontwikkeld. Zelf gebruik ik het graag de avond voor ik de volgende ochtend ga wassen. Je kan het ook een uur van te voren aanbrengen en bijvoorbeeld met het sporten in houden. Als je er mee gaat slapen, is het verstandig om een handdoek op je kussen te leggen.

Hoe gebruik ik het:

 1. Maak een midden scheiding (met je vingers). En breng op een van de helften de olie op de hoofdhuid aan (ter grote van een 2 euro munt).
 2. Verdeel deze kant van het haar in 2-3 secties. Breng per sectie olie (ter grote van +/- een 50 cent of 1 euro munt aan. Wrijf deze goed op de handen uit. Pas de volgende aanbrengtechnieken toe:
  a. raking (ga voorzichtig met de olie op je vingers door je haar heen met je vingers).
  b. praying hands (met de olie op de handen, doe je alsof je bid met je haar tussen je handen.
  c. raking (‘kam’ de olie voorzichtig door het haar heen).
  Draai vervolgens met twee plukken de sectie in (dus een soort van vlechtje met twee plukken in plaats van drie).
 3. Laat het intrekken.
 4. Was je haar zoals altijd. Met mijn lage porositeit gebruik ik op dagen dat ik de olie gebruik altijd een reiniger (CG Shampoo of DIY zoals een zelfgemaakte shampoo).

2. Kneed de gelcast eruit & fluff je krullen (SOTC)

Gebruik deze rijke olie om de gelcast (of het gebrek hieraan) uit je haar te kneden (scrunch out the crunch) én fluff je krullen prachtig in model. Doe 1-2 druppeltjes op je hand en wrijf dit ‘warm’ kneed daarna je haar.

3. Hoofdmassage

Door de castor-, avocado- en pepermuntolie die onder andere in de You&Your Curls Oil ziten is het een rijk voedende olie om je hoofdhuid mee in te masseren, voor je gaat wassen. Wil je weten hoe je je haar op een goede manier wast? Check mijn video krullen wassen doe je zo.

Delen via:

Volg je me al op social?