Wij zijn groot fan van natuurlijke krullen. Er is wel een klein nadeel: krullend haar heeft snel de neiging te gaan pluizen. Misschien is het nooit in je opgekomen, maar wist jij dat de manier waarop je je haar wast hier een grote invloed op kan hebben?

Als je snel last hebt van pluizend haar raden we je aan om deze routine eens te proberen. Misschien is dit wel precies de goede manier om jouw krullen te wassen!

1. Voordat je je haar wast

Ook wel “pre-shampooing” genoemd. Om te voorkomen dat de shampoo die je in de volgende stap gebruikt teveel van je natuurlijke haarolieën stript, breng je haarolie aan op de lengtes van je haar. Het ligt natuurlijk ook aan de shampoo die je gebruikt: vooral de shampoo’s die sulfaten bevatten hebben de neiging om je natuurlijke haarolieën compleet te verwijderen. Terwijl je deze juist nodig hebt om pluizig haar te voorkomen! Het aanbrengen van een lichte olie (bijvoorbeeld jojoba-olie) op droog haar beschermt je haar hiertegen. Laat de olie minimaal 30 minuten intrekken voor je je haar gaat wassen.

2. Het wassen van je haar

Zoals hierboven gezegd, kan je shampoo’s met sulfaten beter vermijden. Er zijn verschillende manieren om je haar op een milde manier te reinigen: heb je bijvoorbeeld wel eens van bentonietklei gehoord? Hier kan je zelf shampoo van maken. Hoe dat moet zie je hier. Vind je dat teveel gedoe maar wil je wel graag een milde, natuurlijke shampoo gebruiken? Bij winkels zoals Lush hebben ze genoeg keuze. Een drugstore shampoo kan natuurlijk ook, maar let dan wel goed op de ingrediënten.

3. Conditioner gebruiken

Om te zorgen dat je krullen gezond blijven is een goede conditioner onmisbaar. Het zorgt ervoor dat er vocht wordt toegevoegd aan je haar en dat het afbreken van je haar wordt geminimaliseerd. Kies het liefst voor een conditioner die proteïne bevat, dit maakt je haar sterker. Er zijn natuurlijk veel verschillende krullentypes, experimenteer daarom en kies voor de conditioner die het beste bij jouw haar past.

4. Sealen van je haar

Deze stap is erg belangrijk: om ervoor te zorgen dat het vocht goed vastgehouden wordt door je haar, gebruik je een “sealer”. Dit kan van alles zijn (afhankelijk van jouw krultype): een lichte olie, een zwaardere olie of zelfs een dikke, rijke crème. Dit helpt pluis voorkomen, zorgt dat je krullen die mooie glans krijgen en helpt de gewenste vorm van je krullen te behouden. Tip: gebruik je liever meerdere producten om je haar te sealen? Geen probleem, maar zorg er dan wel voor dat je eerst de crème-achtige producten gebruikt, en olie-achtige producten als laatst. Anders dringt het product niet goed door in je haar.

 

(Bron: http://www.naturallycurly.com/curlreading/learn/how-to-wash-your-curly-hair-without-drying-it-out-bi/)

Elke maand super handige curly-tips in je inbox ontvangen? Yes please!

Delen via:

Volg me op social media