De haarolie van Sayn van MijnKrullen.nl – You&Your Curls Oil Mix – Home Made

Zoek jij een goede haarolie voor je haar? Je bent niet alleen, want dat deed ik ook lange tijd. Ik ging van oliemixjes die veel te vet waren, naar single oliën zoals jojoba of druivenpit olie, die niet genoeg deden. Daarom maakte ik mijn eigen haarolie! Nu was ik al erg tevreden, maar als ik mijn krullenvriendinnen mag geloven  is het een blijvertje.

Als je vaker mijn blog bezoekt weet je dat ik van DIY recepten houd. Waarom? Omdat ik mijn haarverzorging graag afstem op wat mijn haar nodig heeft. Daarom ontwikkelde ik een haarolie met zonnebloem olie, amandel olie, avocado, castor olie en meer. Omdat mijn vrienden en krullenvrienden me vroegen of zij de olie bij me kunnen kopen, heb ik hem in kleine hoeveelheden beschikbaar gemaakt. Stuur mijn appje (085 060 0113) met je naam en adres, dan stuur ik je een Tikkie (19 euro – 4 euro postzegels + 15 olie voor de olie). Van  krullenvriendin naar krullenvriendin of -vriend 🙂 stuur ik je dan 100 ml toe.

Je vindt in dit artikel de volgende informatie:

Hoe kan ik deze haarolie scoren?


Deze haarolie bestaat uit een rijke mix van oliën. Wil jij deze ook proberen? Dat kan, het werkt als volgt:

 • Stuur mijn appje (085 060 0113) met je naam en adres.
 • Dan stuur ik je een Tikkie (19 euro – 4 euro postzegels + 15 olie voor de olie).
 • Van  krullenvriendin naar krullenvriendin of -vriend 🙂 stuur ik je dan 100 ml per post toe.

Waarom haarolie niet mag ontbreken aan je haarproduct-collectie


Een goede haarolie is een rijke mix aan diverse oliën, gekozen vanwege de specifieke eigenschappen van die olie, die passen bij wat haar nodig heeft. Daarom maakte ik een rijke olie voor haar die bestaat uit

Waarom een olie voor haar een goede aanvulling is voor de verzorging van je haar


Haarolie geeft haar en met name krullend haar een goede aanvulling op de haarverzorging. Zelf gebruik ik olie niet als styler, maar als verzorgingsproduct: voor het wassen als pre poo, hoofdmassage olie, toevoeging aan mijn haarmasker wanneer mijn haar droog is en natuurlijk om de cast door het gebruik van een cg methode gel voor krullen te gebruiken. Meer weten over het gebruik van de olie klik hier.

Ingrediënten in deze olie voor haar


In deze olie voor haar zit zonnebloemolie, rijstolie, avocado-olie, amandel olie, lijnzaadolie, olijfolie, Jamaican black castor olie, rozen olie, kamille olie en liefde. Dit blijkt de perfecte mix voor de verzorging van krullend haar.
Om maar enkele voordelen te noemen van deze haarolie voor krullend haar:
Zonnebloem olie
Zonnebloem olie gaat waterverlies tegen en door de hoge vetzuren en vitaminn draagt het in combinatie met de andere oliën bij aan een goede verzorging voor je haar.
Castorolie in haar
Olijfolie haar
amandelolie

Toepassingen van deze olie voor krullend haar


Hi lieve curly,

Tof dat je de You&Your Curls Oil Mix gaat gebruiken. Deze olie heb ik met liefde en aandacht samengesteld en verfijnd, zodat jij het beste uit je krullen kan halen! Hij is vrij van kokosolie en laag in zware oliën waardoor zowel hoge als lage porositeit en elasticiteit haar hier van kan profiteren. Het brengt vocht in, verzacht, voedt en verzorgt het haar.

Reviews: wat andere krullenvrienden van deze olie voor haar vinden

Een natuurproduct

De olie maak ik zonder conserveermiddelen en het bestaat uit pure oliën, hierdoor is het beperkt houdbaar en kan de consistentie veranderen.

Ingrediënten: zonnebloem-, rijst-, avocado, amandel-, lijnzaad-, olijf-, Jamaican Black Castor-, rozen-, pepermunt- en kamille-olie.

Bewaaradvies
: donkere droge plek.

Gebruiken tot: het is olie, in principe best lang houdbaar dus, ruikt het muf of is het opeens troebel? Dan kun je het beter niet meer gebruiken. Probeer altijd eerst een druppeltje op een stukje huid, om te zien of je niet allergisch reageert.

Hoe kan je de You&Your Curls Oil Mix gebruiken?

Zelf gebruik ik hem als:

 • overnight pre poo behandeling
 • als extra olie in mijn haarmasker
 • als styler (bijv. leave in, oil, gel)
 • en om de gelcast eruit te kneden en meer fluffy krullen te krijgen

1. Pre Poo

Je kan het als pre poo gebruiken, sterker nog hier heb ik het voor ontwikkeld. Zelf gebruik ik het graag de avond voor ik de volgende ochtend ga wassen. Je kan het ook een uur van te voren aanbrengen en bijvoorbeeld met het sporten in houden. Als je er mee gaat slapen, is het verstandig om een handdoek op je kussen te leggen.

Hoe gebruik ik het:

 1. Maak een midden scheiding (met je vingers). En breng op een van de helften de olie op de hoofdhuid aan (ter grote van een 2 euro munt).
 2. Verdeel deze kant van het haar in 2-3 secties. Breng per sectie olie (ter grote van +/- een 50 cent of 1 euro munt aan. Wrijf deze goed op de handen uit. Pas de volgende aanbrengtechnieken toe:
  a. raking (ga voorzichtig met de olie op je vingers door je haar heen met je vingers).
  b. praying hands (met de olie op de handen, doe je alsof je bid met je haar tussen je handen.
  c. raking (‘kam’ de olie voorzichtig door het haar heen).
  Draai vervolgens met twee plukken de sectie in (dus een soort van vlechtje met twee plukken in plaats van drie).
 3. Laat het intrekken.
 4. Was je haar zoals altijd. Met mijn lage porositeit gebruik ik op dagen dat ik de olie gebruik altijd een reiniger (CG Shampoo of DIY zoals een zelfgemaakte shampoo).

2. Kneed de gelcast eruit & fluff je krullen (SOTC)

Gebruik deze rijke olie om de gelcast (of het gebrek hieraan) uit je haar te kneden (scrunch out the crunch) én fluff je krullen prachtig in model. Doe 1-2 druppeltjes op je hand en wrijf dit ‘warm’ kneed daarna je haar.

3. Hoofdmassage

Door de castor-, avocado- en pepermuntolie die onder andere in de You&Your Curls Oil ziten is het een rijk voedende olie om je hoofdhuid mee in te masseren, voor je gaat wassen. Wil je weten hoe je je haar op een goede manier wast? Check mijn video krullen wassen doe je zo.

Delen via:

Volg je me al op social?