Wil jij zachter en gezonder haar? Ei en olijfolie…

We zijn er gek op: haarmaskers met huis-, tuin- en keukenartikelen. Dit keer: ei en olijfolie!  Dingen die je standaard in de kast hebt staan. Vaak erg gezond zijn om te eten en ook nog om je haar een boost mee te geven. In dit artikel het recept voor het ei & olijfolie haarmasker.

Wat doet het Eigeel & Olijfolie masker voor jouw krullen?

Dit masker is rijk aan proteïne, vitamines (A, D en E), vette zuren en is daarom een super voedend middel voor jouw krullen. Het zal je krullen zachter, glanzender en gezonder maken én het stimuleer de groei. Fantastisch toch!

Ingrediënten:

  • 25-30 minuten
  • 2 ei-dooiers
  • 5/6 eetlepels olijfolie

Het originele recept bestaat uit 2/3 eetlepels olijfolie + 12 cl water. Omdat water krullend haar vaak verder uitdroogt, kozen wij voor extra olijfolie :).

zachter, glander, gezonder haarHoe maak je het Eigeel & Olijfolie masker?

Mix de ei-dooiers en de olijfolie en verdeel het over je haar (begin bij de wortel en werk naar de punten toe). Laat het 15-20 minuten intrekken en was je haar zoals gewoonlijk. Nou ja zoals gewoonlijk, waarschijnlijk net iets vaker (met shampoo), want het blijft wel olie wat je in je haar stopt.

Als tip willen we er wel graag bij zeggen dat dit haarmasker niet voor iedereen is weggelegd. Zware oliën zijn namelijk handiger voor curlies met een hoge porositeit.  Ook moet je er op letten dat je je haar misschien wat vaker moet uitspoelen dan normaal.

Credits: Geïnspireerd door het recept van Hair.AllWomensTalk.com.

Foto credits: lezer Sayna

Delen via:

Volg je me al op social?

Related Posts

Sayn
by
Hi lieve curly, leuk dat je mijn blog bezoekt, laat je een berichtje achter? Liefs Sayn
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares