Krullen verven lijkt haast wel een taboe, terwijl veel curlies het wel doen (67% van onze community!). Binnen de Curly Girl Methode lijkt er niet echt plek voor verf. Zelf ben ik (Sayna) nog niet grijs of wat dan ook, gebeurt dit wel dan zou ik denk mijn haar wel willen gaan verven. Maar welke opties blijven over als je je krullen wilt verven? In dit artikel deel ik mijn krullen “verfreis” met je. Ook ben ik benieuwd naar jouw tips!

Wat mag wel? Eco verf! In dit artikel vind je mijn zoektocht naar de minst schadelijke (dus niet – de niet schadelijke!) verf en verftechnieken voor krullend haar. Het resultaat én de after math. Want já, na het verven verandert je haar (tijdelijk).

Skip the lane:
– Wat er anders is na het verven
– Mijn nieuwe routine met Tabitha Kraan en Marlie producten (incl. video)
– Mijn zoektocht en informatie over verven met minimale schade

Wat er anders is na het verven

het resultaat na verven goede dag

Goede style dag

het resultaat na verven minder goede dag

Minder goede style dag

Terwijl ik dit schrijf, verfde Milou van Purelou mijn krullen alweer 2 weken geleden. Daarbij waarschuwde ze me dat mijn haar in het begin anders zou aanvoelen. En het leek in het begin erg mee te vallen. Nu 2 weken later merk ik het zeker, met name merk ik dat mijn krullen stugger aanvoelen. Dit kan ook liggen aan de nieuwe haarproducten die ik gebruik nu eco-producten zonder ‘softener’ (hier zal ik een review van maken!).

50 tinten lichter, alsjeblieft

Ok, zo erg wilde ik het niet hoor. Maar doordat mijn krullen erg goed gehydrateerd zijn, werd de kleur steeds donkerder.

kleurverschil

links hoe het was voor mijn krullen gezond werden. Rechts een paar weken geleden.

Allereerst dacht ik dat ik echt, maar beperkt lichter kon, dat bleek mee te vallen. Ik kreeg het advies verantwoord te verven. Wat wil zeggen een milde spoeling van Rudolphe & Co (eco) en een whitener die slechts een paar tinten lichter gaat. In overleg met en op advies van Milou koos ik voor highlights met camel tint. Naast dat ik mijn krullen had laten knippen en verven, ben ik ook nieuwe producten gaan gebruiken (Tabitha Kraan & Marlie). Deze eco producten kennen weinig tot geen slip (door het gebrek aan softner). Kortom, het vraagt wat aanpassingen in hoe ik mijn haar style. Nu ben ik dit wel gewend bij het proberen van nieuwe krullenproducten, wat toch altijd weer neer komt op afstemmen op je eigen krullen :).

Het grootste verschil met voorheen, naast het wennen aan de producten? Als ik mijn krullen nu was, merk ik dat mijn haar veel meer klit en droog aanvoelt dan eerder (eerder was dat eigenlijk niet). Ook droogt het sneller – gevalletje verhoogde porositeit? De kruldefinitie werd ook minder. Maar dat was een kleine wens van me omdat mijn haar van nature extreem krult. Nu moet ik juist met de Denman brush borstelen voor definitie. In de video hieronder zie  je het resultaat.

Mijn nieuwe routine met Tabitha Kraan en Marlie producten (incl. video)

In deze video deel ik mijn nieuwe routine met deze producten. Ik ben de dag ervoor naar het strand gegaan en dit merk ik, want mijn krullen zagen er een paar dagen geleden zo uit na mijn wasdag. FOTO.
Misschien is dat ook wel de grootste verandering dat mijn krullen weer wat minder voorspelbaar zijn.

Mijn zoektocht en informatie over verven met minimale schade

Sinds mijn krullen goed gehydrateerd en niet meer beschadigd zijn, merk ik dat mijn haarkleur steeds donkerder wordt . Uiteraard ben ik helemaal voor gezond haar, maar ik wilde graag een tintje lichter. Daarom ging ik op onderzoek uit. Allereerst zag ik onderstaande video die me met lage porositeit positief triggerde. Kijk nu duurt het wel 5+ uur voor mijn krullen een keer aan de lucht drogen.

In deze video vertelt Iyda daar wat over. Hoe je dit doet? Door de schubben meer open te zetten, door bijvoorbeeld verven… Twee vliegen in een klap ;-).

De Canadese Curly kapper Mell deelt in deze video tips over hoe je krullen bleekt, zonder ze te beschadigen. Dit biedt perspectief, dacht ik.

Toon zag ik een post van Milou een Nederlandse Eco Curly kapper (Purelou) voorbij komen.

“Hebben jullie je wel eens afgevraagd wat er tijdens een verf proces met je haren gebeurt? Een “normale” chemische verf heeft een pH van rond de 14, dit is erg hoog en laat je schubben openen. Je haar zwelt op, de kern van je haar, de vezeltjes, breken en je natuurlijke pigment wordt uit je haar gehaald (opgelift) ongeacht of je blond of donker kleurt, daarna wordt de kunstmatige pigment in je haar gestopt. Je kunt je voorstellen dat dit proces zeer schadelijk is voor je haren.

Mijn tip: zoek een salon in de buurt die met eco friendly haarkleuringen werken , mineralen kleuringen of planten kleuringen.
Deze kleuren zijn niet gemaakt op mee op te lichten en houden de vezels van je haren intact. De kleuringen waar we zelf mee werken in de salon hebben een pH van hooguit 8, openen de schubben minimaal en hecht zich aan de schubben laag. De vezellaag blijft intact.”

Ook sprak ik met een vriendin die wel een echte beauty freak is en daarmee echt veel weet over verven. Zij had het over Opalex, dit blijkt een soort van lijm. Dus ging ik voor een natuurlijke kleuring. Met als waarschuwing van de kapper dat mijn krullen in het begin anders zouden doen. Het resultaat liet ik je al zien… Maar nog 1x dan 😉

Ik ging van:

rozenwater resultaat op krullend haar

Naar:

 

het resultaat na verven goede dag

Goede style dag

het resultaat na verven minder goede dag

Minder goede style dag

Delen via:

Volg me op social media