Ben je volop aan het ontdekken wat jouw favoriete krullen routine zou moeten zijn? Mooi, want in dit artikel delen diverse curlies hun favoriete curly routines! Dus wil je mooie krullen? Lees dan snel verder

Ga direct naar de curly routines:

De krullen routine van Andrea

krullen routine andrea

“Hii beautiful curly’s!

Mijn naam is Andrea en deze maand zal ik jullie 2 keer per maand op de hoogte houden van alle tips & tricks voor curly hair. Mijn afkomst is Surinaams/Nederlands en daar heb ik mijn volle bos met krullen aan te danken. Ik ben woonachtig in Rotterdam en fulltime werkzaam als desk accountmanager schade verzekeringen. 

De afgelopen 31 jaar heb ik al heel veel producten voorbij zien komen en getest. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik eindelijk op het punt ben, dat ik heb gevonden wat voor mij het best werkt. Zowel qua verzorgingsproducten als qua kammen, wassen, drogen etc. Om het voor jullie leuk te houden en omdat ik het ook leuk vind nieuwe producten uit te proberen, zal ik komende tijd niet alleen mijn favoriete producten beschrijven. Maar ook gebruik maken van andere producten/merken. Hier zal ik dan uiteraard een review over schrijven.

Hierbij mijn (dagelijkse) routine zodat jullie een beeld hebben van hoe ik mijn haar op dit moment verzorg:

  • Ik was mijn haar 3-4 keer per week met de shampoo en conditioner van Shea Moisture (Coconut en hibiscus) daarna kam ik het uit met mijn vingers.
  • Nadat ik mijn haar heb gewassen laat ik de conditioner ongeveer 10 minuten intrekken en spoel deze uit met KOUD water. Dit zorgt voor véél minder Frizz. Niemand zit toch te wachten op pluizig haar?!
  • Hierna droog ik mijn haar met een katoenen t-shirt of een hydrofiele doek (de moeders onder ons zullen dit kennen als hydrofiele luier). Ook dit zorgt ervoor dat het minder gaat pluizen. Een handdoek is veel stugger waardoor je meer pluis krijgt.
  • Als mijn haar “handdoek droog ” is begin ik met de leavin conditioner van Shea Moisture. Hiervan gebruik ik de gele lijn met Jamaican black Castor oil. Dit is een licht product en werkt perfect voor mijn type haar. Ik deel mijn haar in vieren en breng de leavin dan aan.
  • Hierna dep ik het nogmaals met het T-shirt en breng ik een kleine hoeveelheid aan van de Shea Moisture curl smoothie. Dit is een vrij zwaar product dus ik gebruik er heel weinig van, anders zakken mijn krullen in (de geur hiervan is overigens héérlijk, dames!!).
  • Om mijn haar wat extra hold te geven breng ik een kleine hoeveelheid Bouncecurl gel aan en schud dan alles door elkaar! Just shake it and your curls will be poppin!
  • Ik laat mijn haar air dryen, omdat ik zelf geen voorstander ben van hitte gebruik zoals een föhn.
  • Als ik ga slapen gebruik ik een wokkel elastiek  (van plastic ) en doe ik mijn haar in een pineapple staart. Om ook ’s nachts zoveel mogelijk pluis te voorkomen slaap ik altijd op een satijnen kussensloop.
  • ’s Morgens haal ik mijn krullen los en spray ik het nat met een mengsel van kraanwater en rozenwater, weer even schudden…READY a new curly day!”

De haarroutines van zwemleraressen Karin en Caroline

“Wij zijn Karin en Caroline en we werken in hetzelfde zwembad. Omdat we lesgeven krijgen onze krullenbollen heel wat (chloorwater) te verduren. Al het chloor en het wassen vereisen de juiste verzorging! In dit artikel vertellen we wat onze haarroutines zijn. Veel plezier!”

Deze curly routine:

De routine van Caroline:

“Mijn haren was ik met Elvive Extra ordonary Oil Krulverzorgende Shampoo en conditioner. Deze gebruik ik elke keer als ik mijn haren was, omdat hij voor mij goed werkt. Dit gebruik ik alleen in de punten van mijn haar.

Dan wikkel ik mijn haren in een handdoek. Als mijn haren droog zijn, doe ik er de Curl Booster van de Hema in. Daarna kam ik mijn haren door en droog ik ze met de diffuser (föhn). Dit doe ik het mijn hoofd naar beneden voor meer volume. Dan nog een keer Curl booster die ik net omschreef en dan ben ik klaar om te gaan.”

De routine van Karin:

“Mijn haren was ik ook met Elvive Extraordonary Oil krulverzorgende shampoo. Af en toe gebruik ik conditioner, maar dan alleen in de punten. Mijn haren dep ik droog met een handdoek. Dit doe ik door erin te knijpen.

Daarna gebruik ik de conditioner van Sofn’free Curl Activator en borstel ik mijn haren. Ik doe er dan een klein bolletje schuim in van de Lidl Cien volume. Er zit niet veel volume in mijn haar en met dit product zorg ik daar wel voor. Vervolgens schud ik mijn haren ondersteboven uit en knijp zo ook mijn krullen in model.

Doordeweeks laat ik mijn krullen aan de lucht drogen, in het weekend neem ik wel de tijd om mijn krullen te defusen. Als mijn haar droog is, breng ik alles weer in model en doe er wat fiber wax in van de Kruidvat. De dag erna spuit ik mijn haren wat nat en knijp de krullen weer in model. Ik testte diverse producten, maar mijn haren doen het met deze producten veel beter.”

De producten die gebruikt worden in deze routine:

De producten van Hema en Kruidvat staan hier niet bij, maar deze zijn verkrijgbaar in hun eigen winkels!

De haarroutine van Annelot (zonder foto)

“Hee Hoi curlies, ik ben Annelot en deel graag mijn haarroutine met jullie!

Let’s just start at the beginning,

Ik was mijn haar 2x per week met ”beach blonde” van John Frieda.

Na het douchen kam ik mijn haar door met een ”tangle teezer” (I know, je moet niet kammen maar anders zit het niet…)

Hierna begin ik met een beetje kokosolie (uit pot, verkrijgbaar bij o.a. Turkse winkels)

Als dit eenmaal verdeeld is door mijn haar, strijk ik 3 pompjes ”curls rock curl amplifier”  van Catwalk TiGi door mijn haar.

En…  scrunch time!

Na het scrunchen ga ik mijn haar föhnen met een diffuser. (I know, is ook niet goed voor je haar)

Als het bijna droog voelt laat ik het nog eventjes door lucht drogen.

En Voila

Liefs  Annelot”

Heb je zelf een goede tip? Deel hem met andere curlies door te reageren of via Instagram of Facebook.

Curls rock!

Wil jij nou ook graag je haarroutine delen met andere curly’s uit de curlyfamily? Stuur even een mailtje naar Redactie@mijnkrullen.nl voor verdere instructies!

Delen via:
Volg me op social media