Deze eenvoudige tips houden jouw krullen gezond!

Extra tip van curly Christ: “Haren kammen/borstelen met je vingers, niet met borstel of kam. (Alleen na het wassen borstelen) Dit voorkomt dat je haren afbreken en houdt je krullen gezond”

1. Vermijd hitte 

Van krultang, stijltang tot föhn we weten het allemaal je haar ziet er tijdelijk fabulous uit maar wordt voor de lange termijn beschadigd. Zelfs met beschermende producten (voor de hitte) is beschadiging niet te voorkomen, behalve door zo min mogelijk hitte op je haar los te laten. Dus voorkom pluizig en afgebroken haar, door hitte te vermijden.

2. Niet elke dag wassen

Krullend haar heeft van nature meer hydratatie nodig, maar dan niet letterlijk van een wasbeurt. Voorkom droog en pluizend haar door je haar niet te vaak te wassen. Zodat er zo min mogelijk van de natuurlijke oliën, die het haar gezond houden, bespaard blijven. Besteed aandacht aan het vinden van een goede shampoo en conditioner combinatie die werkt voor jouw haar-structuur/structuren! In sommige gevallen betekent dit, dat je regelmatig moet spelen met combinaties, voor het beste effect.

3. Gebruik niet te veel conditioner

Gebruik voldoende conditioner om je haar soepel en zacht aan te laten voelen. Maar overdrijf niet, zo voorkom je vettig haar.

4. Zet 1x per week je masker op 🙂

Gebruik minimaal 1x per week een rijk voedend masker. Om je haar een boost te geven.

Wat is jouw vijfde tip?

Met dank aan WikiHow ‘How to care for your curly hair’. 

Delen via:

Volg me op social media